Skocz do zawartości

Local Santos Laundry

Rekomendowane odpowiedzi

bez_tytuu.png?width=960&height=342

Local Santos Laundry to nic innego jak lokalna pralnia prowadzona w papierach przez starsze małżeństwo zamieszkałe w dzielnicy Chinatown. W swojej rozległej ofercie oferują wypranie wszystkich rodzajów ciuchów w odpowiednich temperaturach i płynach które nie zagrażają materiałom z których są uszyte ubrania. Cały biznes działa tak aby klient nie musiał nic robić jedyne co leży w jego obowiązkach to przywiezienie ubrań, zapłata i odebranie ich wysuszonych, wypranych oraz wyprasowanych. Jednak nie zabraknie pracy dla osób które chcą trochę zaoszczędzić bo w swojej ofercie pralnia posiada również opcje ręcznego prania tzn. klient przychodzi z koszykiem swoich ubrań wybiera sobie wolną pralkę do której wrzuca ciuchy i odpala. Proste jak zrobienie bułki z masłem szczególnie dla społeczności w dzielnicy gdzie jest położona pralnia przez co nie muszą martwić się o zakup nowej pralki gdy zepsuje im się stara. Całe wnętrze jest trzymane w dziwnych okolicznościach, wygląda jak typowa łazienka w domu. Kafelki na ścianach i na podłodze, kilka ławek i stolików a dookoła tylko dwie pary drzwi wraz z pralkami. Brzmi jak idealny biznes dla zabieganych osób aby ich wyręczyć w codziennych obowiązkach lub dać im chwile odetchnienia od codziennej rzeczywistości. Jednak cały biznes ma swoje drugie dno wykorzystywane przez społeczność dzielnicy Chinatown.

image.pngMoże i wewnątrz cała pralnia wygląda na zwyczajny legalny interes na którym starsze małżeństwo chce sobie po prostu dorobić do emerytury. Jednak tak wygląda tylko to na co pozwala oko człowieka gdyż po dzielnicy chodzą plotki o interesie ZA całą pralnią. Po wprowadzeniu się na dzielnice nowej albańskiej grupy dookoła osiedlowej pralni zaczęły chodzić plotki o lewych interesach. Lewe wymiany walutowe, hazard, walki psów, nielegalne zakłady bukmacherskie czy też noce z kobietami lekkich obyczajów to tylko garstka które można usłyszeć od mieszkańców dzielnicy. Przez wszystkie plotki coraz więcej osób interesuje się pralnią jednak osoby prowadzące śledztwo na własną rękę nie mogą się niczego dowiedzieć. Zazwyczaj w pralni spotykają młodzieńca twierdzącego że pomaga rodzicom w pracy czasami wyręczając ich z niej. Nikt nigdy nie widział na oczy właściciela lub jego żony którzy są zapisani w papierach aktu własności lokalu. Mimo skarg na lokal przez lokalną społeczność departament wciąż nie podjął śledztwa w sprawie dodatkowych działań prowadzonych przez pralnie.

Hej, zabrałem się za projekt ic którego szczerze nigdy nie widziałem na własne oczy a bardzo przyda się do kreowania wątków mojej postaci w organizacji przestępczej jak i innych członków przynależących do niej. Mam nadzieje że projekt zostanie zaakceptowany bo wiele lewych afer które są wpisane w aplikacji chce faktycznie zoorganizować będąc w miare incognito stąd jest przykrywka czyli legalny interes który będzie oczywiście prowadzony tak jak zwykła prawdziwa pralnia. Pozderki!

link do tematu organizacji  >klik<

Odnośnik do odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...