Candy 4 531 61k Opublikowano 23 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 W czwartym odcinku programu SmallTalk prowadzonym przez Aurorę Brooke odwiedzającym prezenterkę gościem był Keith 'MMEB YK' Andrieu. Młody, dobrze rozwijający sie artysta opowiedział podczas rozmowy o swojej przeszłości, odpowiedział na kilka pytań jak i wspomniał o albumie nad którym pracuje. Czwary SmallTalk był jednym z najdłuższych, trwał aż 140 minut! Postanowiliśmy zachować dla was zapisy audio programu jak i zapraszamy do przesłuchania rozmowy! ** Poniżej znajduje się bardzo dobrej jakości plik audio z rozmowy w studiu, który każdy użytkownik może odsłuchać. Rozmowę poprzedza chwytliwa czołówka programu. Komentarze podlegają moderacji przez San News** Aurora Brooke: Dobry wieczór Los Santos. Czwartek, godzina dwudziesta więc i pora na SmallTalk. A kto dziś będzie moim gościem? Jeden z artystów muzycznych. Tym razem nieco inny gatunek muzyczny niż znajdziemy u Mariny czy Denise, które serdecznie pozdrawiam! Keith Andrieu, młody i rozwijający się artysta. Witaj Keith w SmallTalk, miło Cię gościć.Keith Andrieu: Cześć Aurora, dzięki za zaproszenie. Witam wszystkich słuchaczy.Aurora Brooke: W moim 'nawyku' jest już pytanie jak mija Ci wieczór? Dojechałeś do nas bez kłopotów? Los Santos potrafi zaskoczyć!Keith Andrieu: Ostatnio żyję w ciągłym pośpiechu, za tydzień jest premiera mojej płyty, aczkolwiek nie mogę narzekać. Sporą część obowiązków dotyczących promocji i dystrybucji przejęła ode mnie ekipa z Worldstar. Za co jestem im bardzo wdzięczny. Dzięki Jumbo.Aurora Brooke: Worldstar! Brzmi świetnie, jednak nim podpytam o samą płytę nad którą pracujesz opowiedz nam coś więcej o sobie. Jesteś z Los Santos czy przyleciałeś do nas jak dla przykładu ja? Dlaczego muzyka i w którym momencie swojego życia postawiłeś właśnie na tę 'kartę' będąc pewnym, że chcesz tworzyć i działać w tym kierunku?Keith Andrieu: Jestem Keith Andrieu, alias YK, MMEB YK. Pochodzę z Los Santos, dokładniej z Watts. Muzyką zainteresowałem się kilka lat temu za sprawą starszych znajomych, aczkolwiek na poważniej działam w muzyce mniej więcej od dwóch lat. Głównie za sprawą Moolah i Booka, z którymi założyłem Musick Hit Movement.Aurora Brooke: Podczas swojej wypowiedzi użyłeś słów 'MMEB YK'. Mógłbyś nam rozwinąć i przedstawić historię tego pseudonimu?Keith Andrieu: Money Move Eight Bangers, Young Keith. Chodzi o ósmą przecznicę, Alhambra Park.Aurora Brooke: Na samym początku naszej rozmowy wspomniałeś, że pracujesz nad albumem, zdradzisz nam kilka słów na jego temat? Jak daleko jesteś jeśli chodzi o 'składanie' go w całość? Jeśli sie nie myle to będzie Twój pierwszy album prawda?Keith Andrieu: Tak, jest to pierwszy pełnoprawny album. Można powiedzieć, że prace nad albumem dobiegają końca, aktualnie jesteśmy na etapie sprzedawania pre-orderu, który jest dostępny na stronie Worldstar *śmiech* Poza tym jesteśmy na ostatniej prostej, premiera odbędzie się zgodnie z planem 20 lipca. Stylistycznie staram się nieco odbiec od przeszłości i otworzyć na inne brzmienia. Na kilku kawałkach mocno otwieram się przed słuchaczami, chcę grubą kreską oddzielić się od przeszłości.Aurora Brooke: Dałeś mi dość obszerne pole do rozmowy, chciałam zapytać o coś jeszcze, ale podłapie temat który sam się nasunął. Przeszłość. Każdy z nas ma jakąś przeszłość, sama gdzieś oddzielam się mniejszymi kreskami od pewnych swoich fragmentów z niej chowając i zamykając je w metaforyczne 'pudełeczka'. Wspomniałeś sam że chcesz oddzielić się grubą kreską od niej. Skąd takie postanowienie? Aż nasuwa mi się na myśl pewny cytat brzmiący mniej więcej następująco 'ten kto nie patrzy w mrok, nie zobaczy zorzy polarnej'. Wracając do pytania i samego meritum, skąd właśnie takie postanowienie? Co skłoniło Cię do podjęcia tego 'kroku' i oddzielenia się?Keith Andrieu: Można powiedzieć, że patrzyłem w mrok przez całe życie, a teraz chcę dodać do niego nieco słońca. Na albumie jest numer "Pray for me", w którym właściwie odpowiadam szerzej na Twoje pytanie. Krótką odpowiedzią jest cytat z niego: "chcę w końcu żyć normalnie, a nie żyć tak aby przeżyć".Aurora Brooke: Wspominasz że chcesz w końcu żyć normalnie, a nie żyć tak aby przeżyć. Jak więc wspominasz swoje życie, które prowadziłeś? Czego się nauczyłeś, o czym chciałbyś zapomnieć - o ile jest to w ogóle możliwe. Czy uważasz, że łatwo jest zmienić swoje życie? A co z nawykami Keith? Każdy podłapuje jakieś 'nawyki'. Jestem dziewczyną z małej wsi. I mimo zmiany 'otoczenia' na potrzeby studiów też mam swoje 'nawyki' z niej.Keith Andrieu: O niczym nie chce zapomnieć, sam wybrałem taki styl życia. Najważniejsze, że w porę z niego zrezygnowałem. Udało mi się coś osiągnąć, przebić się. Jumbo wyciągnął do mnie pomocną dłoń. Oglądając codziennie pracę koronera sądowego zrozumiałem, że w końcu ja mogę kiedyś być ich "klientem". Pewne nawyki zostają i ciężko się ich pozbyć, na przykład brak zaufania do nowo poznanych, obcych osób.Aurora Brooke: Jestem introwertyczką, sama zazwyczaj mało komu ufam! *zaśmiała się* Skoro mowa o Jumbo przejdźmy do zadanych Ci pytań w poście. Wybrałam w sumie trzy, w tym dwa od Jumbo. Pierwsze z nich. Twoi ulubieni artyści w San Andreas?Keith Andrieu: Cała ekipa Worldstar, Extendo i Rose Rouge. Jeśli chodzi o producentów, Corey Badger, który pojawi się na moim albumie.Aurora Brooke: Kolejne z pytań które zostało Ci zadane - z czym łączysz swoją przyszłość? Widzisz się w jakimś labelu?Keith Andrieu: Wszystko zależy od odbioru płyty, *śmiech* jeśli dobrze się przyjmie będę myślał nad podpisywaniem kontraktów.Aurora Brooke: Kolejne pytanie jest od samego FLAME. Skąd, lub od kogo czerpiesz inspirację na tworzenie nowych rzeczy?Keith Andrieu: Z życia codziennego, obserwacji. Swoje numery opieram na prawdzie, sytuacjach, które się wydarzyły.Aurora Brooke: Na zakończenie może kilka 'szybkich strzałów'? Jestem ciekawa które z odpowiedzi wybierzesz!Keith Andrieu: Jasne, czemu nie.Aurora Brooke: Bogaty i nieszczęśliwy, czy biedny i szczęśliwy?Keith Andrieu: Właściwie przez większość życia mi się nie przelewało, więc biedny i szczęśliwy.Aurora Brooke: Sama bym wybrała tą odpowiedź! Kolejne? Pepsi czy cola?Keith Andrieu: Bez różnicy, ale bardziej w stronę Pepsi. Pepsi Lime ponad wszystko.Aurora Brooke: To w sumie może być teraz ciekawe. Uwaga... życie bez głosu czy bez słuchu?Keith Andrieu: Trudne pytanie dla człowieka, który żyje muzyką od dziecka. Bez głosu, mógłbym chociaż słuchać nowych albumów.Aurora Brooke: Genevieve Reinhart czy Madeline Rockefeller? W sumie to i ja sie tutaj wcisnę, a może Aurora Brooke?Keith Andrieu: Pamiętasz jak wspominałaś o nawykach? Jednym z nich jest nie podrywanie zajętych kobiet. *śmiech* Z tego co wiem niedawno zaręczyłaś się z moim znajomym, pozdrówki Addi, a dla Ciebie gratulacje.Aurora Brooke: Tak, to była 'zaczarowana' noc. Miała swoją 'magię' jak nasz każdy wspólnie spędzony dzień. Dziękuję! Zadam Ci jeszcze z dwa szybkie pytania. Bullet czy Turismo? Ja mam bobcat'a! Wywija jak żaden inny wóz!Keith Andrieu: Widziałem jak odpycha się Bullet mojego znajomego Sentina Matogova, ale jednak wolę importowane auta. Turismo.Aurora Brooke: Gdybyś miał wybierać życie w powietrzu bądź pod wodą. Które 'środowisko' by było Ci bliższe?Keith Andrieu: Mam więcej przyjaciół tam, w górze, więc raczej odnalazłbym się w powietrzu. *zaśmiał się krótko*Aurora Brooke: Tu raczej odpowiedź znam ale... Worldstar czy CMA?Keith Andrieu: Szczerze mówiąc nie wiem co to CMA, ale wybór i tak padłby na Worldstar.Aurora Brooke: Troszkę się z Tobą zagadałam, siedzimy tutaj już dwie godziny i chyba wypada w końcu Cię 'wypuścić'. Będę oczekiwała wspomnianego przez Ciebie albumu, zapewne zakupie i przesłucham. Keith' rozmawialiśmy na wiele tematów. Skupiliśmy się też na przeszłości. Czy chciałbyś podsumować jakoś naszą rozmowę? Przekazać innym jakieś 'dobre' rady? Może słucha nas teraz jakiś początkujący artysta i ich szuka?Keith Andrieu: Jedyne uniwersalne rady to bycie szczerym od samego początku. Pozerstwo szybko wychodzi na jaw. Słuchacze nie są głupi i rozróżniają prawdę od fałszu. Udawanie może przejść do pewnego czasu. Uważajcie z kim łapiecie kontakt, jest sporo osób, które mogą was wykorzystać. Pracujcie sporo nad techniką, nie wypuszczajcie pierwszego numeru, dopóki nie uważacie, że jest perfekcyjny.Aurora Brooke: Morał? Bądźcie sobą, nie ważne jacy jesteście! Otaczajcie się ludźmi którzy akceptują was w stu procentach i nie zmieniajcie się! Każdy z nas jest różny, to sprawia że jesteśmy wyjątkowi. Zgodzisz się ze mną?Keith Andrieu: Tak, doskonale podsumowała to Rose w swoim kawałku Society.Aurora Brooke: Rose Rouge, ciekawa persona. Będę zapewne chciała z nią porozmawiać! MMEB YK, jeśli mogę tak powiedzieć, chciałabym podziękować Ci za udział w moim programie. Tym samym pobiliśmy 'rekord' najdłuższego SmallTalk'u o piętnaście minut. Raz jeszcze dziękuje Ci za udział w programie!Keith Andrieu: To ja dziękuję za zaproszenie i możliwość rozmowy. Dzięki wszystkim słuchaczom, mam nadzieję, że przekonałem was do sprawdzenia mojego nadchodzącego projektu. Z tej strony chciałbym jeszcze podziękować całej ekipie Worldstar oraz mojemu ziomalowi Rainlo - mam nadzieję, że Gelato EP kiedyś wyjdzie. |śmiech|Aurora Brooke: Raz jeszcze dzięki! Was zapraszam do sprawdzania naszej strony i dobranoc Los Santos! Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi