Marta 6 096 27k Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Hej, od razu tworzę dla Was zbiór najczęściej zadawanych pytań i wskazówek. FAQ czyli najczęściej zadawane pytania Co to jest ten cały lifeinvader? Lifeinvader to social media dla Waszych postaci! Całość jest na zewnętrznej stronie pod adresem: https://lifeinvader.ls-stories.pl/ Cała strona jest traktowana jako gra In Character. W środku znajdziecie wbudowany komunikator w stylu messengera, grupy, strony, wydarzenia. Możecie tworzyć własne story, które znikają po 24 godzinach, pisać posty, wstawiać zdjęcia, oznaczać innych. Jest wiele możliwości. Dlaczego taka nazwa? Długo myśleliśmy nad tym jaką nazwę powinien mieć portal, jednak żadna nazwa nam nie pasowała i ostatecznie uznaliśmy, że zaczerpniemy nazwę z uniwersum GTA. A po co to komu? Obecne social media są po prostu tematami na forum, które nie mają żadnego wspólnego mianownika. Co prawda można tam kogoś oznaczyć bawiąc się w posty, kopiowanie linku. Do tego ciągle trzeba używać generatorów postów. Na lifeinvaderze wszystko jest na miejscu. Możesz komuś realnie polubić post i skomentować zdjęcie. Możesz go oznaczyć w poście, a z własnego konta możesz prowadzić stronę własnego biznesu. Wszystko jest na miejscu - oczywiście nie każemy nikomu korzystać z naszej platformy, nadal możecie tworzyć fikcyjne instagramy i twittery. Jak się zarejestrować na portalu? Dzięki użytkownikowi @Magik375mamy system automatycznej rejestracji, która sprawdza i łączy poniekąd wasze postacie z portalem (jedynie do założenia konta). System ten sprawdza, czy postać jest aktywna i czy użytkownik nie ma bana. Cała rejestracja jest darmowa, nie pobieramy od Was ani realnego maila, ani waszych haseł. Ważne, by ustawić sobie inne hasło niż to, które macie na ls-stories, dla bezpieczeństwa. Jeżeli wskazówki załączone na portalu sprawiają trudności - odsyłam do poradnika. Jak mam zweryfikować swoje konto? Ręcznie aktywujemy i weryfikujemy wasze konta, do 48h powinno być to załatwione. Brak weryfikacji w niczym nie przeszkadza i można dalej swobodnie korzystać ze strony. Wszystko fajnie, ale zapomniałem hasła, co robić? Wystarczy, że napiszesz do mnie PW na forum podając dane postaci, e-mail i opis sytuacji, jeżeli nie możesz zalogować się z innego powodu. Formularz zgłoszenia masz na stronie. Ktoś mnie pobił za to co napisałem na lifeinvaderze/pobił/porwał/zna adres mojej pracy/czeka pod moim domem, co robić?! Świat niestety tak funkcjonuje, dzięki ustawieniom prywatności sam ustalasz co pokażesz publicznie, co dla znajomych a co tylko dla siebie. Ustawienia prywatności znajdziecie w ustawieniach po lewej stronie. Tak jak było wspominane wcześniej - wszystko co publikujesz na lifeinvaderze musi być odzwierciedlone In Character, a co za tym idzie ktoś te informacje może wykorzystać. Moje konto zostało zbanowane, dlaczego? Bardzo prawdopodobne, że złamałeś któryś z regulaminu, dostałeś blokadę postaci, Twoja postać ma CK lub masz bana w grze. Mój post został skasowany, a przecież nic takiego tam nie było! Zapewne złamałeś któryś punkt regulaminu lub nie dostosowałeś się do wskazówek niżej. Być może Twoje zdjęcie było cały czas raportowane lub po prostu uznaliśmy, że nie powinno go być na naszej stronie. Jeżeli wrzuciłeś post z hudem, z czatem lub z... więzienia to licz się z tym, że post zostanie usunięty. Coś się zbugowało/zepsuło/nie działa/mam sugestię - gdzie mogę to zgłosić? Póki co jest to u mnie na PW, w przyszłości, jeżeli strona się przyjmie stworzymy discord z systemem ticketów. Jak otrzymać weryfikację profilu/strony? Na ten moment nie ma takiej możliwości, obecnie jest to zarezerwowane dla branży rozrywkowej, publicznych instytucji i działających bardzo długo na rynku biznesów. Sami będziemy wybierać profile, które dostaną od nas ptaszka. Wskazówki niezbędne do korzystania z lifeinvadera Zdjęcia z czatem i hudem nie są fajne, będą kasowane. Starajcie się robić zdjęcia, które wyglądają na fotki robione przez kogo. Zdjęcie tyłu jadącego samochodu wygląda głupio. Trzymajcie się jednego skina/jednej głowy skina. Źle to wygląda, gdy na jednym zdjęciu jest się blondynką, na drugim szatynką a potem ma się w ogóle inną twarz. Większość akcji powinna mieć swoje odzwierciedlenie w grze IC, więc jak nie miałeś trzech nagich lasek w łóżku to nie wstawiasz takiego zdjęcia, jak nigdy nie stałeś obok infernusa to nie wrzucasz sobie z nim zdjęcia. Nigdy nawet nie byłeś w willi? Nie wstawiaj fotek, że w takiej mieszkasz. Zakryta nagość jest okej, nie musicie jej co chwilę zgłaszać. Mniej cenzuralne zdjęcia będą wywalane, chyba, że sobie zrobicie jakąś grupkę, w nie tak mocno nie ingerujemy. Policja chce Cię przesłuchać za posiadanie broni palnej? Chwila, a nie wrzuciłeś przed chwilą story z AK-47? Nie reportujcie każdego złego słowa w waszą stronę, jak ktoś napisze, że jesteście żałośni - ignorujcie a nie zawracacie głowę moderacji. Możecie rozwiązać to w grze. Starajcie się unikać wrzucania piosenek i teledysków ooc - branża rozrywkowa oferuje sporo muzyki w świecie IC i warto sobie to zastąpić właśnie nimi. Nie musicie zapraszać całego serwera do znajomych. Akcje promocyjne są fajne, ale nie codziennie. Róbcie to z głową, administracja będzie sprawdzała ew. naruszenia regulaminu poprzez lifeinvdera. Avatar ma być fotką waszej postaci, a nie realnej modelki/piosenkarki/aktora. Jeżeli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie w tym temacie, w regulaminie lub poradniku to możecie zadawać pytania w tym temacie. FAQ i wskazówki będą aktualizowane wraz z rozwojem platformy. Odnośnik do odpowiedzi
F3ST3R 430 13k Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Ten token powinien być wyświetlany na profilu? Czy po weryfikacji można go już usunąć? bo każda osoba to widzi Odnośnik do odpowiedzi
Marta 6 096 27k Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 teraz, F3ST3R napisał: Ten token powinien być wyświetlany na profilu? Czy po weryfikacji można go już usunąć? bo każda osoba to widzi Można go jak najbardziej usunąć. Przy każdej postaci i tak generuje się nowy. Odnośnik do odpowiedzi
Magik375 13 2k Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 8 godzin temu, Needayek napisał: Wchodząc na profil osoby trzeciej na forum widać jego lifeinwader'owy token (przynajmniej z telefonu) radzę to ogarnąć. Nie jest to błąd lub pomyłka ze strony administracji. Pole Lifeinvader Token ma być widoczne dla osób trzecich, niemniej jednak nie zagraża to w żadnym stopniu bezpieczeństwu kont w serwisie ze względu na inny token przy każdej postaci oraz blokadę tworzenia tych samych kont, nawet jeśli dane osobowe zostały zmienione z poziomu profilu użytkownika na lifeinvaderze. Odnośnik do odpowiedzi
xWagner 650 7k Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 witam czy planujecie państwo dodać opcję dodawania członków do konwersacji grupowej? dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
Marta 6 096 27k Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 25 minut temu, xWagner napisał: witam czy planujecie państwo dodać opcję dodawania członków do konwersacji grupowej? dziękuję za odpowiedź pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi
xWagner 650 7k Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 3 minuty temu, Marta napisał: wiem Madam aczkolwiek chodzi mi o dodanie znajomych do istniejącej już grupy tak aby nie tworzyć nowej gdy chcę kogoś nowego dodać Odnośnik do odpowiedzi
Marta 6 096 27k Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 21 minut temu, xWagner napisał: wiem Madam aczkolwiek chodzi mi o dodanie znajomych do istniejącej już grupy tak aby nie tworzyć nowej gdy chcę kogoś nowego dodać A no to się nie da i Wagner weź się uspokój może co. Odnośnik do odpowiedzi
xWagner 650 7k Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 2 minuty temu, Marta napisał: A no to się nie da i Wagner weź się uspokój może co. prosze wprowadźcie to jako feature to jest bardzo ważne do rozwoju mojej postaci 😞 Odnośnik do odpowiedzi
Slayze 6 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Wszystkie konta z life sprzed prac się wysypały? Odnośnik do odpowiedzi
Marta 6 096 27k Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 4 minuty temu, Slayze napisał: Wszystkie konta z life sprzed prac się wysypały? Niestety to właśnie było przyczyną całej przerwy technicznej. Za chwilę wrzucę więcej informacji. Odnośnik do odpowiedzi
rapsavedme 5 913 57k Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Cześć.. Pytanie bardziej skierowane w stronę Magika. Posiadając internet z plusa wchodząc na stronę strasznie skacze mi ping, na innych stronach takiego problemu nie posiadam. W czym tkwi problem? Nie tylko ja mam taki problem z tego co wiem. Odnośnik do odpowiedzi
Laiz 328 7k Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 16 minut temu, 32mqqq napisał: Cześć.. Pytanie bardziej skierowane w stronę Magika. Posiadając internet z plusa wchodząc na stronę strasznie skacze mi ping, na innych stronach takiego problemu nie posiadam. W czym tkwi problem? Nie tylko ja mam taki problem z tego co wiem. Wychodzi chyba na to, że serwer dostaje DDoS aktualnie, albo strasznie jest coś pomieszane w config serwera Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi