K0rdynator 1 863 23k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Cześć!Nowy na serwerze? A może dopiero zaczynasz swoją przygodę z serwerami RP? Jeśli tak to ten poradnik może Ci się przydać! 1.Tworzenie Postaci Zacznijmy od samych podstaw, a więc stworzenia naszej postaci. Jak to zrobić? Przechodzimy do zakładki Gra>Panel Gry>Moje Postacie(Po przejściu w ''Moje postacie'' klikamy ''+Stwórz'') Po kliknięciu przycisku zaznaczonego wyżej - pojawi nam się okno tworzenia postaci, które wygląda następująco: Samo tworzenie postaci nie jest skomplikowane - jednak pamiętajcie, że jeśli wybierzecie czarnoskórego skina ( tzn. wygląd waszej postaci) to Wasza postać może kupować w sklepach z ubraniami - tylko i wyłącznie czarnoskóre skiny, bo w przeciwnym razie wiązałoby się to z nijaczeniem postaci.Stworzenie postaci nie było trudne, prawda? Dla wielu nowych graczy sprawia problem kreowanie swojej postaci, bo kompletnie nie wiedzą co mają grać i siedzą w centrum w 4 różnych biznesach.Zanim rozpoczniecie grę na serwerze to zastanówcie się chwile nad :- Jakiej narodowości będzie moja postać?- Czy będzie miała jakieś znaki charakterystyczne?- Wady i zalety mojej postaci ? Nie oszukujmy się postać idealna, która nie ma żadnych wad - nudzi się bardzo szybka, bo rozgrywka staje się monotonna, polecam chwilę pomyśleć nad tym co mogło by Wam dodać ciekawego smaczku do gry. - Czy będę chciał grać w służbach porządkowych/półświatku przestępczym, a może chce być biznesmenem, który będzie miał najwięcej lokali na całym serwerze?Jak już wszystko przemyślicie i macie swój plan gry, to nie pozostało nic innego jak wejść na serwer! 2.Początek rozgrywki Jeśli nie wiesz gdzie znaleźć IP albo którą wersję masz pobrać - to wszystko znajdziesz na stronie głównej forum, pod samym logo! Po wejściu na serwer logujesz się tym samym hasłem, które masz do forum(po zalogowaniu pojawi się krótki poradnik skryptowy, który polecam obejrzeć) - pojawisz się w metrze, a po wyjściu z niego znajdziesz się w takim otoczeniu: Pierwsze co polecam Ci zrobić po ''przyjeździe do Los Santos'' to wyrobienie sobie dowodu osobistego i konta bankowego - jak pewnie wiesz, nawet w In Real Life ciężko by było dostać jakąkolwiek umowę o pracę bez dowodu osobistego.Konto bankowe będzie Ci potrzebne do wielu rzeczy, a najbardziej do wypłat z /duty - czyli normy minutowej, którą musisz wyrobić grupie, której pracujesz - często wielu pracodawców daje premie za nadwyżki minutowe !No dobra, ale pewnie nie wiesz gdzie możesz wyrobić odpowiednie dokumenty? Nie ma sprawy ! Od razu po wyjściu z metra jest postój taksówek oraz przystanek autobusowy - możesz podejść do taksówkarza i spytać się czy zawiezie Cie do urzędu miasta. Jest to również blisko piechotą - wystarczy spytać pierwszego lepszego przechodniego o drogę, a on powinien Ci wskazać! 1. Urząd miasta - w nim wyrobisz sobie dowód osobisty 2. Bank Los Santos - tutaj wyrobisz konto bankowe. Po wyrobieniu naszych dokumentów nie pozostało nam nic innego jak zacząć grać pełna parą! 3.Dodatkowe informacje Jeśli chcemy zacząć swoją grę w półświatku przestępczym to polecam zajrzeć w ten dział i wybrać coś dla siebie:KLIKNIJ TUTAJlubKLIKNIJ TUTAJJeśli wybrałeś tą opcję to zajrzyj również do regulaminu:KLIKNIJ TUTAJNatomiast jeśli planujesz grać w służbach porządkowych to wszelkie informacje o rekrutacjach znajdziesz tutaj:KLIKNIJ TUTAJA jeśli nic z powyższych Cie nie interesuje, to może chcesz być wielkim biznesmenem, który będzie posiadał kiedyś większość lokali w centrum?Na serwerze również występuje benefity godzinowe do /duty :KLIKNIJ TUTAJ Dodatkowo każdy gracz do 100h postaci dostaje 200$ zasiłku co godzinę - później zasiłek wynosi 100$ . Jeśli masz zamiar grać w półświatku przestępczym albo porządkowych - to nie polecam dołączania na początku gry do 3-4 różnych biznesów, bo podchodzi to pod nijaczenie postaci. Pomyślcie sami pracujecie jako: kucharz, tatuażysta, trener personalny i mechanik - w 4 różnych biznesach, a potem chcecie zostać wielkimi gangsterami albo policjantami - nie tędy droga. 4.PODSTAWOWE KOMENDY /pokaz dowod - aby ukazać graczowi dowód osobisty/pokaz prawko -pokazujemy nasze prawo jazdy/g - za pomocą tej komendy możemy sprawdzić czas na /duty naszych grup/duty ID Grupy - wchodzimy na służbę danej grupy. Warsztat :Chcemy zaoferować komuś naprawę pojazdu pod względem HP:CMD: /o naprawe ID cena robociznyPRZYKŁAD: /o naprawe 120 5Natomiast jeśli komuś uszkodziły się drzwiCMD: /podaj ID PRZYKŁAD: /podaj 140 1W momencie jak podacie już komuś część - osoba wam oddaje i wtedy:/p (wybieramy drzwi) ID cena robocizny Siłownia oraz Bar:W tych biznesach możemy tylko komuś coś zaoferować z jednej komendy:CMD: /podaj IDPRZYKŁAD: /podaj 22 Studio tatuażu:Aby zrobić tatuaż potrzebujemy igły oraz tuszu, oferujemy je klientowiCMD: /podaj ID PRZYKŁAD: /podaj 25 Klient oddaje nam dane produkty i możemy przystąpić do tatuażu - zazwyczaj studio od ceny tatuaż odejmuję cenę produktów.CMD: /o tatuaz ID cenaPRZYKŁAD: /o tatuaz 51 650 To wszystko co chciałem Ci powiedzieć - liczę, że chociaż trochę rozjaśniłem takie najprostsze podstawy.Jeśli chcesz być dobrym graczem, a Ci to nie wychodzi - polecam zajrzeć do różnych poradników na Naszym forum, na pewno znajdziesz to czego potrzebujesz. Dzięki i pa! Odnośnik do odpowiedzi
Główny Administrator blr 21 328 157k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Główny Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Super! Odnośnik do odpowiedzi
shederisnotlimit 6 158 43k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 tego brakowało niektórym graczom. Ja bym podpiął. Odnośnik do odpowiedzi
nicoMonster 4 1k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Szkoda że nie trafiłem na coś takiego jak sam zaczynałem :D Mimo wszystko wielu zaczynającym przygodę z LSS bym polecił. Odnośnik do odpowiedzi
Jankos 437 6k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Dobre, polepszy RP! Odnośnik do odpowiedzi
0000000000000 801 14k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Fajne Odnośnik do odpowiedzi
EZ3N 304 7k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 polecam Odnośnik do odpowiedzi
THUGINI 3 559 39k Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ekstra, przydatne dla nowych graczy których ostatnio jest spory przypływ. Odnośnik do odpowiedzi
EEVANS 9 1k Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Przydatne dla nowych graczy Odnośnik do odpowiedzi
efikss 15 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Dla nowych graczy jak najbardziej spoko. Odnośnik do odpowiedzi
802milionnaire 1 801 12k Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Jak najbardziej w porządku ???? Odnośnik do odpowiedzi
Grande 2 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Dzięki! Odnośnik do odpowiedzi
Dredaxeer 6 3k Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Suuper! Polecam dla nowych, udostępniam!!! Odnośnik do odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi